
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby
- 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
- 125 g rodzynek
- masło do natłuszczenia
Lukier
- 200 g cukru
- 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 369 kcal / 1543.9 kJ
- Protein
- 7.5 g
- Tuk
- 7.4 g
- Sacharidy
- 69.7 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Sodík
- 116.6 mg
Alternativní recepty
Babka drożdżowa z rodzynkami
6hod.
Keks
2hod. 30min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2hod. 15min
Ciasto z kruszonką
3hod. 20min
Sernik wiedeński
9hod. 45min
Babka marmurkowa
2hod. 10min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1hod. 30min
Babka drożdżowa Panettone
3hod.
Szybki piernik
1hod. 30min
Babka "Trójniak"
1hod. 35min
Babka piaskowa "Fix"
1hod. 30min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2hod. 5min