Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
- 125 g rodzynek
- masło, do natłuszczenia
Lukier
- 200 g cukru
- 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1543.9 kJ / 369 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 69.7 g
- Tuk
- 7.4 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 116.6 mg
Alternativní recepty
Babka drożdżowa Panettone
3h
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3h 50 min
Mazurek bakaliowy
2 Std. 40 Min
Mazurek śliwkowy
1h 45 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Babka makowa
1h 20 min
Keks
2 godz. 30 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Sernik krakowski
4h 55min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min