Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 220 g mleka
- 100 g cukru
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- ½ łyżeczki soli
- 2 rodzynki, do zrobienia oczu
- 2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1813.4 kJ / 433.1 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 63.9 g
- Tuk
- 15.9 g
- Nasycený tuk
- 8.6 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 156.6 mg
Alternativní recepty
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 Std. 30 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2h 15min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min