Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g orzechów laskowych, prażonych, bez skórki
- 40 g migdałów, ze skórką
- 120 g maku
- 6 jajek, rozm. M
- 240 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżki wody, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
- 140 g mleka
- 30 g masła
- 20 - 30 g cukru
- 60 g rodzynek
- 60 g miodu, płynnego
- bakalie (orzechy, rodzynki, kandyzowana skórka), drobno posiekane, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2293.7 kJ / 547.8 kcal
- Protein
- 18.3 g
- Sacharidy
- 62.7 g
- Tuk
- 28.2 g
- Vláknina
- 7.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec z bezą
2h 40min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Bigos staropolski
1 Std. 35 Min
Makowiec świąteczny
2h 10min
Masa makowa
30min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Piernik choinka
15h 30min
Wigilijna kapusta z grochem
2 Std. 20 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 Std. 15 Min