Kompatibilní verze
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 75 gramů kostiček slaniny
- 20 gramů oleje
- 250 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtky
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 bobkový list, sušený
- 100 gramů smetany
- 50 gramů vína bílého, suchého
- 150 gramů vody
- 2 - 3 stonky petržele, čerstvé
- 300 gramů špeclí
- 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Zámecké rizoto
35min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 godz. 30 min
Rizoto s uzeným sýrem
35min
Fusilli s kuřecími kousky, houbovou omáčkou a fazolkami
45 min
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 Min
Těstoviny penne s houbami
35min
Rychlé makaróny z trouby
1h 10min
Špagety Carbonara
35min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min