![Öring med hollandaisesås Öring med hollandaisesås](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ea24236b-49d4-4bdd-84b6-56ee0038cdca/Derivates/cfee5d96-0348-4922-8469-bbecd253c15c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 750 g vatten
- 350 g potatis, i bitar (3-4 cm)
- 1 ½ tsk salt
- 350 g grönsaker (t.ex. sparris, blomkålsbuketter, morötter, skurna i bitar)
- ¼ tsk malen svartpeppar, eller efter smak
- 2 hela färska öringar, rensade, fjällade (à ca 220 g)
- 2 citroner (inklusive citron för servering)
Hollandaisesås
- 100 g osaltat smör, i bitar
- 4 äggulor
- 50 g vitt vin
- 10 g saft av citron, nypressad
- ½ tsk salt
- ¼ tsk malen svartpeppar, eller efter smak
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3694 kJ / 882 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 59 g
- Vláknina
- 7.1 g