Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Merengue de chocolate
- 165 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ½ cdita de cremor tártaro
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
- 1 cda de fécula de maíz
- 1 cdita de cocoa en polvo
Mousse de chocolate
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de crema vegetal, tipo chantilly
- 20 g de azúcar
- 250 g de chocolate semi amargo
Decoraciones con chocolate temperado
- 200 g de chocolate amargo, en trozos o chispas
- 25 hojas verdes, lavadas y secas, (p. ej. de naranjo)
Montaje
- 200 g de praliné de avellanas, ver receta en Esenciale de DULCES BESOS CON THERMOMIX® por Paulina Abascal.
- azúcar glass, para decorar
- 50 g de frambuesas, frescas
- cocoa, para decorar
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1705 kJ / 406 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 66 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Leche de almendras
12 godz.
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Temperado de chocolate sobre mármol (tableado)
30 min
Margarita
5min
Gelato de mamey
35min
Sorbete de vino tinto
6 godz. 20 min
Gelatina de vino rosado y frambuesas
12h 30min
Chutney de mango y tamarindo
20 min
Malteada de merengue de frambuesa
10min
Helado de aguacate y coco
6 godz. 20 min
Helado de queso de cabra con sirope de cerveza
4 godz. 45 min
Agua fresca de lima y epazote
5min