Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g butter, unsalted, cut in pieces, plus extra for greasing
- 340 g flour
- 1 egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
nebo 1 tsp natural vanilla extract
Lemon filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, preferably organic, zest and juice
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 100 g butter, unsalted, cut in pieces
Meringue topping
- 160 g sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 62 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3h
Rich Shortcrust Pastry
25 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Shortcrust pastry
5 min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Lemon Tart
4h 30min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15min
Custard
15min
Chocolate Meringue Stack
7hod. 30min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min