Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g butter, unsalted, cut in pieces, plus extra for greasing
- 340 g flour
- 1 egg
- 1 pinch salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
nebo 1 tsp natural vanilla extract
Lemon filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, preferably organic, zest and juice
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 100 g butter, unsalted, cut in pieces
Meringue topping
- 160 g sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 62 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lemon Curd
1h
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Lemon Curd
5min
Lemon Curd
20 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Custard
15 Min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Lemon Tart
4h 30min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Lemon Posset
2h 40min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min