Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Schokomousse
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken (2-3 cm)
- 4 Eier
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Karamell
- 250 g Zucker
- 90 g Ahornsirup
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Salz
- 1060 g Wasser
- 2 TL Zitronensaft
- 80 g Butter, kalt
- 1 EL Essig
- geschlagene Sahne zum Dekorieren
- Milch-Schokolade, in Locken, zum Verzieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 631 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 45 g
- Vláknina
- 2.5 g
Alternativní recepty
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14h
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Mini-Cheesecakes mit Mangopüree
3 Std.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Karamell-Parfait
7hod.
Sous-vide Apfel
1 godz. 15 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 godz. 10 min
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1h 20min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 Std.
Mousse au Chocolat
3 Std.