Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig (am Vortag)
- 140 g Wasser
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 130 g Roggenmehl Type R960
Hauptteig
-
Rapsöl
nebo Kokosöl zum Einfetten - 400 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 310 g Roggenmehl Type R960, etwas mehr zum Bearbeiten
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type W700
-
10
g Backmalz, pulverisiert (siehe Tipp)
nebo 10 g Honig - 2 TL Salz
- 3 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 361 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 28 g
- Sodík
- 1183 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lesachtaler Hausbrot
30hod. 30min
Roggensauerteig
96hod. 20min
Buttermilchbrot
18hod.
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Das Powerbrot
4h 20min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16hod. 45min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Gewürzbrot
16h 30min