Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 gramů másla, změklého, plus navíc na vymazání formy
- hrubá mouka, na vysypání formy
- 5 vajec
- 1 špetka soli
- 250 gramů cukru krupice
- 60 gramů švestkových povidel
- 300 gramů polohrubé mouky
- 20 gramů kakaového prášku
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky perníkového koření
Čokoládová poleva
- 100 gramů mléčné čokolády, na kousky
- 40 gramů smetany, min. 30 % tuku
- barevné cukrové zdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1832.9 kJ / 437.8 kcal
- Protein
- 6.4 g
- Sacharidy
- 49.4 g
- Tuk
- 24.3 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bábovka s vaječným likérem
1h 20min
Perník s povidly
55min
Bábovka s podmáslím
45min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1h 30min
Bublanina s třešněmi
1h
Bábovka plněná tvarohem
1h
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1h
Velikonoční beránek
55min
Tvarohové řezy s čokoládou
2 Std. 40 Min
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 10 Min
Vitacitové řezy
3 Std.
Vláčná bábovka s majonézou
2h