Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 vejce
- 150 gramů krupicového cukru
- 450 gramů hladké mouky
- 260 gramů Hery, pokojové teploty, na kousky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřince, na čtvrtky
- 80 gramů vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
- 50 gramů plátků mandlí
- 80 gramů rozinek
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1179.3 kJ / 281.9 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Sacharidy
- 33.9 g
- Tuk
- 14.8 g
- Nasycený tuk
- 4.3 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 194.6 mg
Alternativní recepty
Kávová roláda s kávovou náplní a čokoládovou polevou
2 Std. 30 Min
Kremrole
2 godz. 5 min
Tvarohové knedlíky s rozvarem z broskví a meruněk
1h 20min
Koláč makový květ
2 Std. 20 Min
Portugalský chléb (Pão de água)
3h 30 min
Mazanec
2 Std. 15 Min
Tvarohový koláč s cukrovou rosou
1h 30min
Loupání brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 Min
Makové dortíčky
2 Std. 40 Min
Maková bábovka
1h
Buchty s povidly
2 Std. 20 Min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1h