Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Korpus
- 6 vajec
- 150 gramů cukru krupice
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 200 gramů polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, strouhané
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
Punčový nálev
- 160 gramů cukru krupice
- 150 gramů vody
-
1
čajová lžička rumového aroma
nebo 1 čajová lžička punčového aroma - 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 1 čajová lžička červeného potravinářského barviva
Sestavení
- 200 gramů jahodového džemu
Poleva
- 2 polévkové lžíce vody
- 150 gramů moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky bramborového škrobu
- 20 gramů jahodového džemu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1277.8 kJ / 305.4 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Sacharidy
- 66.2 g
- Tuk
- 2.7 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 56.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jahodové řezy
1h 10min
Marlenka z Thermomixu
25 Std. 15 Min
Čokoládový dortík
12hod. 15min
Sachrův dort
2h 20min
Karamelovo-ořechové řezy
26h
Větrníky
1h
Máslový krém
5 min
Máslovo-pudingový krém
20 min
Piškotový korpus (bez lepku)
1h 30 min
Makový závin
1 Std. 50 Min
Koblihy
1h 30 min
Žloutkové věnečky
1h 30 min