Zařízení & příslušenství
Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím
Příprava 30min.
Celkový 3hod.
6 porcí
Suroviny
Vepřová krkovice
-
2 čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička kuliček černého pepře
-
2 čajové lžičky celého kmínu
-
1 špetka sušené majoránky
-
1 špetka sušeného tymiánu
-
4 stroužky česneku napůl
-
2 polévkové lžíce řepkového oleje
-
1500 - 2000 gramů vepřového masa, bez kosti (viz Tip)
-
400 - 500 gramů vepřových kostí nasekaných
-
500 gramů černého piva
-
300 gramů jablečného džusu
-
1 sušený bobkový list
-
1 snítka čerstvý rozmarýn
Houskové knedlíky
-
350 gramů staršího bílého pečiva na kostičky
-
4 snítky čerstvé petržele jen lístky
-
80 gramů cibule napůl
-
80 gramů másla na kousky
-
280 - 300 gramů mléka
-
3 vejce
-
1 ½ čajové lžičky soli
Zelí
-
800 - 900 gramů bílého zelí bez košťálu, na 4cm kousky (viz Tip)
-
2 čajové lžičky soli
-
1 čajová lžička celého kmínu
-
80 gramů vody
-
80 gramů jablečného octa
-
1 špetka cukru
Dokončení
-
700 gramů vody
-
polohrubá mouka pro tvarování knedlíků
-
100 gramů kostiček slaniny
-
5 polévkových lžic slunečnicového oleje
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1210 mg
Protein
76 g
Kalorie
4235 kJ /
1013 kcal
Tuk
58 g
Vláknina
4 g
Nasycený tuk
20 g
Sacharidy
41 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Rockstar Betty
6 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Těstoviny v rajčatovo-bylinkové omáčce s masovými kuličkami
1hod. 10min.
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2hod. 40min.
Vepřová panenka s kyselým zelím a bramborovým pyré
1hod. 10min.
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min.
Roštěnky s bramborami
1hod. 20min.
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1hod. 10min.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1hod. 30min.
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min.
Guláš z vepřové panenky
40min.
Vepřové maso na česneku se zeleninou a bramborami
1hod.
Katův šleh
35min.
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1hod.