Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím

Vepřová krkovice s houskovým knedlíkem a zelím

4.7 34 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 3hod.
6 porcí

Suroviny

Vepřová krkovice
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička kuliček černého pepře
  • 2 čajové lžičky celého kmínu
  • 1 špetka sušené majoránky
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 4 stroužky česneku napůl
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1500 - 2000 gramů vepřového masa, bez kosti (viz Tip)
  • 400 - 500 gramů vepřových kostí nasekaných
  • 500 gramů černého piva
  • 300 gramů jablečného džusu
  • 1 sušený bobkový list
  • 1 snítka čerstvý rozmarýn
Houskové knedlíky
  • 350 gramů staršího bílého pečiva na kostičky
  • 4 snítky čerstvé petržele jen lístky
  • 80 gramů cibule napůl
  • 80 gramů másla na kousky
  • 280 - 300 gramů mléka
  • 3 vejce
  • 1 ½ čajové lžičky soli
Zelí
  • 800 - 900 gramů bílého zelí bez košťálu, na 4cm kousky (viz Tip)
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička celého kmínu
  • 80 gramů vody
  • 80 gramů jablečného octa
  • 1 špetka cukru
Dokončení
  • 700 gramů vody
  • polohrubá mouka pro tvarování knedlíků
  • 100 gramů kostiček slaniny
  • 5 polévkových lžic slunečnicového oleje

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 1210 mg
Protein 76 g
Kalorie 4235 kJ / 1013 kcal
Tuk 58 g
Vláknina 4 g
Nasycený tuk 20 g
Sacharidy 41 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...