Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing if needed
- 200 g mozzarella, cut into pieces
- 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 5 - 7 fresh basil leaves, torn into pieces, plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2543.8 kJ / 607.3 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 74.1 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 1106.4 mg
Alternativní recepty
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Baked rice croquettes
1h 30min
Penne and vegetables
35min
Potato cakes
45 min
Spaghetti carbonara
35min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Moroccan doughnuts
2 Std. 10 Min
Mango lassi
5min
Apple tart
1h
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Pizza dough with a trio of toppings
2 Std. 10 Min