Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp salt
Margherita topping
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing if needed
- 200 g mozzarella, cut into pieces
- 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 5 - 7 fresh basil leaves, torn into pieces, plus extra for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2543.8 kJ / 607.3 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 74.1 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 1106.4 mg
Alternativní recepty
Aglio olio e peperoncino
35min
Pizza dough with a trio of toppings
2h 10 min.
Chocolate chip muffins
40min
Pizza Margherita
2h 10 min.
Sangria ginger punch
1 Std. 5 Min
Marble cake
2sa
Chocolate ice cream
12h
Apple tart
1sa
Tagliatelle with porcini mushrooms
1sa
Milk bread (Challah)
2sa 20 dk
Pizza Margherita
2h 10 min.
Spelt Margherita pizza
2sa