Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Protein
- 55.7 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 44.7 g
- Nasycený tuk
- 24.2 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 277.1 mg
Alternativní recepty
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min
Sambal udang
50min
Butter chicken
55min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Curry laksa
45min
Thai green chicken curry
30 min
Beef madras
1h 30min
Thai-style fish cakes
30 min
Coconut lamb curry
2h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min