Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 candlenuts (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 40 g shredded coconut, toasted to a deep golden brown
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp cardamom seeds
- 1 star anise
- 4 whole cloves
- 1 - 2 fresh red bird's eye chillies, to taste (optional)
- 70 g fresh long red chillies (approx. 4 chillies), deseeded if preferred, to taste
- 100 g eschalots, peeled
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 tbsp peanut oil
- 1000 g gravy beef, cut into pieces (5-6 cm)
- 270 g coconut milk
- 1 pinch salt, to taste
- 20 - 30 g palm sugar, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2839.6 kJ / 676.1 kcal
- Protein
- 55.7 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 44.7 g
- Nasycený tuk
- 24.2 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 277.1 mg
Alternativní recepty
Butter chicken
55min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2h 20min
Biryani
1h 25min
Rogan josh
1h 35 min
Thai chilli chicken and basil
30min
Curry lamb cutlets
1h
Sambal chilli
35 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min