Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 3 jajka (plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta)
- 500 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 20 g cukru waniliowego - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 500 g masy makowej, z białego maku, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
- cukier puder, do oprószenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 113.3 kJ / 397 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 103 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wieniec z makiem i morelami
1h 30min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 Std. 20 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2 Std. 15 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35min
Masa makowa z białego maku
30 Min
Ciasteczka ślimaczki
2 Std.
Chlebek-choinka do odrywania
2h 10 min
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4h 30min
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Warkocz makowy
2h 45min
Ślimaczki makowe
2 Std. 30 Min
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10 min