Kompatibilní verze
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
nebo musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 10.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1u.
Marchewkowo-serowy dip
15min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1u.
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Scones z camembertem
45min
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 Std. 20 Min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1u.
Kule serowe
1u.