Kompatibilní verze
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
nebo musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 10.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 Std. 30 Min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Biff à la Lindström
25 Min
Jajka po szkocku
1 Std. 25 Min
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 Std. 20 Min
Sałatka śledziowa rosolli
1h 15min
Kluski z czerstwych bułek
35min
Parmezanowe koszyczki
40min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 Std. 10 Min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min