Kompatibilní verze
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży - 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka przyprawy do chleba (patrz wskazówka) (volitelně)
- 250 g maślanki
-
olej rzepakowy, do natłuszczenia
nebo olej kokosowy, do natłuszczenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 424.8 kJ / 101.6 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 113.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min
Chleb z ziarnami
2hod. 30min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Chleb portugalski (Pão de água)
4hod.
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb jogurtowy
3hod.
Chleb tygrysi
4hod.
Tradycyjne bagietki
2hod. 30min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min