
Kompatibilní verze
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g wody
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży - 600 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka przyprawy do chleba (patrz wskazówka) (volitelně)
- 250 g maślanki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
nebo olej kokosowy do natłuszczenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 101.6 kcal / 424.8 kJ
- Protein
- 3.4 g
- Tuk
- 0.6 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Sodík
- 113.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chleb czworaczek
1hod. 30min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16hod. 30min
Tradycyjne bagietki
2hod. 30min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2hod.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2hod. 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18hod. 20min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2hod. 10min
Chleb z ziarnami
2hod. 30min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2hod. 30min
Chleb jogurtowy
3hod.
Chleb portugalski (Pão de água)
4hod.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2hod. 20min