Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 330 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
- 560 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g mleka w proszku
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży - 2 jajka, w temp. pokojowej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Sacharidy
- 39.4 g
- Tuk
- 11.8 g
- Nasycený tuk
- 6.9 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 298.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chleb tygrysi
4 Std.
Chleb pszenny tostowy
3h
Bawarski chleb preclowy
2h
Meksykańskie zaplatane bułki
2h
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Turecki płaski chleb
2h
Bajgle z makiem
1h 25min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min