Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g mleka
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- woda, do gotowania (ok. 2 l)
- 5 łyżek sody oczyszczonej
- sól morska, gruboziarnista, do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 261.6 kJ / 62.5 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 11.6 g
- Tuk
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 405.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 Std. 45 Min
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min
Warkocze orzechowe
2 Std.
Małpi chlebek à la pizza
1h 50min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Włoskie grissini
2 Std.
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 Std. 45 Min