Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g wody
- 170 g mleka, plus dodatkowo 1-2 łyżki do posmarowania chleba
-
20
g drożdży świeżych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 łyżeczka cukru
- 650 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 2 łyżeczki soli, plus dodatkowo jedna szczypta do posypania chleba
- 30 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do posmarowania ciasta i dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 żółtko
- ziarna sezamu, białego, do posypania
-
ziarna sezamu, czarnego, do posypania
nebo czarnuszka, do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2156 kJ / 515 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 81 g
- Tuk
- 14 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 412 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Smażone bułki chińskie
2 Std. 30 Min
Włoskie grissini
2 godz.
Świderki z makiem
2h 10min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Francuska bagietka
3óra 50p
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 Std. 45 Min
Bułki śniadaniowe
1h 40min