Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki (volitelně)
- 150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale), pokrojonego w 1 cm kostkę
- 15 g oliwy z oliwek
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- woda, do gotowania makaronu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Protein
- 24.2 g
- Sacharidy
- 63.5 g
- Tuk
- 42.2 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 Min
Spaghetti carbonara
25 min
Fettucine Alfredo
25 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Spaghetti carbonara
40min
Sos pomidorowy; Sos śmietanowy z boczkiem (do makaronu)
30min
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem
40min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach
35 Min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron z sosem z trzech serów
15min