Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 80 g Milch
- ¼ Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
- 1 TL Zucker
- 130 g Weizenmehl
- Wasser, lauwarm, zum Bedecken
Teig
- 120 g Zucker
- 1 Stück Zitronenschale
- 1 Stück Orangenschale (ohne das Weisse) (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 60 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- ½ Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
- 30 g Orangenblütenwasser (siehe Tipp)
- 450 g Weizenmehl
- 1 Prise Salz
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 100 - 150 g kandierte Früchte, gemischt, in kleinen Stücken, nach Geschmack
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker (mit etwas Wasser befeuchtet)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Mini-Zwiebel-Küchlein
35min
Zitronenlimonade
5min
Flammkuchen
40 min
Zitronen-Cake
1h 5min
Eiskaffee
2 godz. 15 min
Schokoladenglace
12 godz.
Vanille-Quark-Glacé
3h
Crêpeteig
1 Std. 15 Min
Baumnuss Brownies
50min
Blaubeer-Glace-Schaum
10min
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40 min