
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Le gâteau éponge
- 1 orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
- 4 œufs
- ¼ c. à café de sel
- 40 g de sucre en poudre
-
30
g de farine de blé
nebo 30 g de fécule de maïs - 20 g de fécule de maïs
- 5 g de levure chimique
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 25 g d'huile végétale
La crème à l'orange
- 1 œuf
- 50 g de beurre coupé en morceaux
- 40 g de sucre en poudre
L'assemblage du gâteau
- 1 c. à soupe de sucre glace (facultatif)
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 186.5 kcal / 780.4 kJ
- Protein
- 4.3 g
- Tuk
- 10.9 g
- Sacharidy
- 18.3 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Sodík
- 161.3 mg
Alternativní recepty
Krachel (brioches à l’anis)
2hod. 45min
Rolls cacao et sauce au café
2hod. 45min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20min
Gâteau aux pommes
1hod.
Cake orange-pavot
1hod.
Smoothie abricot, estragon et lait d'amande
10min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1hod. 30min
Moelleux au thé Earl Grey et glaçage à la bergamote
1hod. 10min
Tarte à la marmelade d'oranges
2hod.
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3hod. 15min
Quatre-quarts coco-citron vert
1hod. 5min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min