Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon, zest only, no white pith
- oil, to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar, to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 1859.1 kJ / 444.3 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 49.5 g
- Tuk
- 23.7 g
- Nasycený tuk
- 14.1 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 50.1 mg
Alternativní recepty
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Balinese Betutu chicken
5 Std. 35 Min
Caramel peach brioche
2h 15min
Choux pastry
2h
Crème pâtissière
15min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Crème caramels
7u. 45min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min