
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon zest only, no white pith
- oil to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar to dust
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 444.3 kcal / 1859.1 kJ
- Protein
- 7.5 g
- Tuk
- 23.7 g
- Sacharidy
- 49.5 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Nasycený tuk
- 14.1 g
- Sodík
- 50.1 mg
Alternativní recepty
Barbecued pork ribs
28hod. 10min
Custard horns
1hod. 45min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24hod. 30min
Neapolitan pizza
1hod. 30min
Quince crumble
1hod. 25min
Traditional Apple pie
1hod. 30min
Galaktoboureko
1hod. 35min
Classic Polish 'tort'
2hod. 25min
Hazelnut banana bread
1hod. 15min
Elly Berryman's plum shortcake
1hod.
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1hod. 25min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2hod. 25min