![Rasam Rasam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f23bf879630be842ce093d77e13f234/Derivates/72be87a67f7a7b10624f056e55c4bd1ac0db62cf.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 - 100 g tamarind pulp
- 1000 g water
- ¼ tsp cumin seeds
- ¼ tsp black mustard seeds
- ½ tsp white dhal (ulunthu)
- 4 dried chillies
- 40 g shallots, thinly sliced
- 4 - 5 stalks curry leaves, leaves only
- 30 g cooking oil
- 7 garlic cloves, with skin, lightly smashed
- 130 g tomatoes, cut in slices
- 50 g rasam powder
- 1 tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1145 kJ / 273 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 12 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1569 mg
Alternativní recepty
Chapatis
1h
Mutton Peratal
1h 25 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Lemon rasam
40 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Pepper rasam
15 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min
Potato Peratal
40 min
Vegetable Sambar
35 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min