Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g garlic cloves
- 50 g shallots
- 5 dried chillies, soaked and deseeded, cut in 4 cm length
- 50 g cooking oil
- 1 heaped tsp sambhar powder
- 1 heaped tsp ground coriander
- 1 heaped tsp garam masala
- ½ heaped tsp mustard seeds
- 1 heaped tsp ground cumin
- 5 fresh curry leaves
- 2 tsp tamarind paste
- ¼ heaped tsp asafoetida powder
- 180 g toor dal, soaked for 6 hours, drained
- 330 g tomatoes (approx 3 tomatoes), cut in wedges
- 350 g water
- 50 g carrots, cut in thin slices
- 150 g potatoes, cut in cubes (1 cm)
- 130 g brinjals, cut in thick strips
- 120 g cauliflower florets
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chapatis
1 Std.
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Pepper rasam
15 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Vada
2h 35 min.
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Rasam
20 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 Std. 5 Min
Vegetable Sambar
35 Min