![Ghee Rice Ghee Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/651387a12132e606441670116e10ff69/Derivates/c69ef3a424577be07b16abe3e22cc79f42a7dc5c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
nebo mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 73 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 110 mg
Alternativní recepty
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Idli
15h 40min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30 Min
Prawn Biryani
1 Std. 15 Min
Indian Pilaf Rice
1 Std.
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min