Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
nebo mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 73 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 110 mg
Alternativní recepty
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Coconut Jelly
3h 15min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 Min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Indian Pilaf Rice
1 Std.
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min