Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 220 g wody
- 1 jajko
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży -
1
łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
nebo 2 łyżki wódki - 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 25 g cukru
- 1 szczypta soli
- 90 g masła, zmrożonego, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- 200 g cukru pudru
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 44 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2j 15 menit
Czarny makaron
1h
Oponki (bez cukru)
45 min
Chruścik lany
30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Chlebek do odrywania z serem
1u. 50min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30 min
Oponki serowe
45 min
Pączki
1h 20 min