![Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE56451D-372C-428F-AFC5-9293D8E10AB2/Derivates/5cb8bf92-c8a2-4141-83aa-11137bccc3bf.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spice Rub and Lamb
- 1 lemon
- 1 bunch parsley, fresh, leaves only
- 16 garlic cloves, divided
- 5 tbsp ras el hanout
- 2 tsp salt
- 60 g extra virgin olive oil
-
1
lamb leg, boneless (2.5 kg-3.5 kg)
nebo 1 lamb leg, bone in (3.5 kg-4.5 kg)
Yoghurt Sauce
- ½ bunch cilantro, fresh
- 340 g plain yoghurt
- 1 - 2 tsp ras el hanout
- 60 g honey
Preserved Lemon Couscous
- 395 g couscous
- 1 - 2 preserved lemons
- 510 g chicken stock
- 170 g dried cherries
- 60 g pine nuts
- ½ bunch cilantro, fresh, plus extra to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3301 kJ / 789 kcal
- Protein
- 71 g
- Sacharidy
- 66 g
- Tuk
- 25 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 592 mg
Alternativní recepty
Aperol Spritz®
10min
Gluten Free Dinner Rolls
1 Std. 55 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35min
Chunky Guacamole
10min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
6h 45min
Shrimp and Crab Stack
25min
Beef Stroganoff
40min
Choron Sauce
20min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Lemon Rice
15min