Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g ryżu do sushi
- 50 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
150 - 200
g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
nebo 100 g tuńczyka, świeżego (filetów pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm) - pasta wasabi, ilość do posmarowania nigiri
- imbir marynowany, ilość do podania (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 263.4 kJ / 63 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Sacharidy
- 10.5 g
- Tuk
- 1.1 g
- Nasycený tuk
- 0.3 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 199.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Majonez japoński (kewpie)
15min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Sałatka sushi
1 Std. 15 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Ryż do sushi
1 Std.