Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 g rodzynek
- 30 g rumu
- 180 g wody
- 50 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
nebo 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 40 g cukru
- 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g semoliny z pszenicy durum, drobnej
nebo 50 g mąki krupczatki - 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej, do natłuszczenia
- 1 żółtko
- migdały, w płatkach, do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1062.8 kJ / 254 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Sacharidy
- 46.8 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 253.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std. 20 Min
Warkocze orzechowe
2h
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2h
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2h
Chleb tygrysi
4h
Meksykańskie zaplatane bułki
2h
Bułki maślane z ziarnami
2h