Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dresink
- 180 gramů slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 4 - 6 ančoviček, naložených v oleji, scezených
- 10 gramů estragonové hořčice
- ½ čajové lžičky česnekového prášku
- 2 špetky čerstvě umletého pepře
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
Caesar salát
- 500 gramů vody
- 2 vejce
- 500 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí na proužky (2 x 5 cm)
- 8 listů římského salátu, natrhaného na kusy
- 150 gramů krutonů (viz Tip)
- 40 gramů parmazánu (hoblinek)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3253 kJ / 778 kcal
- Protein
- 44 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 59 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tex mex tortilly s trhaným vepřovým masem a černými fazolemi
1h 20min
Salsa verde kuskus s kuřecími řízečky
55 Min
Steak s rukolovým salátem
35 Min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35 Min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35 Min
Buddha bowl s kuřecím masem
1 Std.
Kuřecí salát s pekanovými ořechy a medem
35 Min
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
1 Std. 30 Min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15min
Buddha bowl s kuřecím masem pro TM6
1 Std.
Holandská omáčka
15min
Zálivka vinaigrette
5 min