Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig und Vorbereitung
-
80
g Bergkäse, in Stücken
nebo 80 g Parmesan, in Stücken - 400 g Weizenmehl, griffig
- 20 g Rapsöl
- 4 Eier (Größe M)
Fülle und Fertigstellung
- 700 g Wasser
- 50 g Zwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Stücken (2 cm)
- 2 Bund Schnittlauch, frisch
- 180 - 210 g Butter, in Stücken
- 2 TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2105 kJ / 503 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 701 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Tiroler Kasnock’n
1 godz.
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1h 10min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Käsespätzle
45 min
Lungauer Topfentascherl
2 godz. 30 min
Erdäpfelpüree-Laibchen
55min
Hasenöhrl
1 godz.
Grüne Spätzle mit Kürbis-Paprika-Sauce
40min