Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Germknödel
1h
Flaumiger Lauchkuchen
2 Std.
Käse-Leberkäse
14h 15min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Semmelknödel
50 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Linzer Seidenknödel
50 min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1 Std. 40 Min
Überbackene Speckknödel
1 Std. 30 Min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h