Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
200
g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
nebo 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia - 200 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 2 jajka, w tym 1 roztrzepane
- 200 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- erytrytol, do posypania
- mieszane ziarna, np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
- cukier kokosowy, do posypania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 340.8 kJ / 81.4 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 4.9 g
- Tuk
- 6.2 g
- Nasycený tuk
- 3.7 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 49.5 mg
Alternativní recepty
Różowe bułki z czarnuszką
2 Std.
Ciastka ANZAC
40min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 Std. 30 Min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2h 50 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40min
Imprezowe kąski preclowe
1 Std. 20 Min
Rogaliki à la pizza
1 Std. 5 Min
Chrupkie pieczywo
40min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 Std. 25 Min
Włoskie grissini
2 Std.