Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 300 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 41 mg
Alternativní recepty
6-Strang-Butterzopf
2hod. 35min
Apfel-Rührkuchen
50 Min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1h 25min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40 Min
Süsser Grittibänz
2h 15min
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Rhabarber-Erdbeer Konfitüre
55min
Vanillekipferl
1h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Gemüsewähe
25min