Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů másla, na kousky (1–2 cm), vychlazeného
- 300 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 90 gramů studené vody
- ½ čajové lžičky soli
Náplň
- 350 gramů cukety, neoloupané, s odstraněnými konci (2–3 cukety)
- 350 gramů rajčat, celých (viz Tip)
- 190 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených (1 sklenice o objemu 250 ml)
- 30 gramů vody
- 10 gramů čerstvé pažitky, nastříhané nůžkami na malé kousky (1 balení)
- ½ čajové lžičky soli, plus navíc na dochucení
- hladká mouka, na pomoučení
- 1 špetka mletého černého pepře
- 60 gramů parmazánu, strouhaného
- mléko, na potření
- 10 lístků bazalky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1786.3 kJ / 428.3 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 30.6 g
- Tuk
- 29.6 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 310.9 mg
Alternativní recepty
Ratatouille
40 Min
Smoothie bowl z červené řepy s pomerančovou šťávou
10min
Salát s chřestem, pistáciemi a mozzarellou
1 Std.
Omáčka Mornay
15 Min
Vitello tonato
2 Std.
Aïoli
5 Min
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3 Std. 15 Min
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40 Min
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20 Min
Galette s ratatouille
1h 30 min
Perník bez lepku a laktózy
45 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.