Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
蔬菜沙拉
- 250 克 包菜 ,切成适合通过进料器的楔形块
- 100 克 长豆 ,切成15公分长
- 3 小支 新鲜芫荽 ,只取叶片,切碎
- 2 小支 泰国九层塔 ,新鲜,只取叶片,切碎
- 1 支 叻沙叶 ,切丝
- 3 片 疯柑叶 ,切丝
- 2 朵 姜花 ,切丝
- 1 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,切薄片
辣椒酱
- 10 条 指天椒
- 2 个 蒜瓣
- 60 克 醋
- 1 汤匙 糖
- 1 茶匙 盐
辛辣酱汁
- 3 条 辣椒干 ,用热水浸软
- 60 克 小红葱
- 1 个 蒜瓣
- 5 克 新鲜姜
- 120 克 水
- 10 克 食油
- 400 克 椰浆
- 1 片 亚叁片
- 2 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,拍扁
- 2 汤匙 鱼露
- 2 茶匙 糖
- 1 小撮 盐 ,适量调味
蓝花饭
- 600 克 水
- 200 克 热水
- 10 克 蓝花 ,新鲜或干的,稍微清洗
- 400 克 印度香米 ,洗净
- 3 片 班兰叶 ,绑成结
- 1 片 香蕉叶 ,修剪并切块 (10公分 x 10公分) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 人份
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 79 g
- Tuk
- 3 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 839 mg