Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 75 g Milch, 1-3 EL extra
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 100 g Marillenmarmelade
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 3 EL Milch (volitelně)
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter
- 1 EL Milch
- 30 g Marillenmarmelade, passiert
- 50 g Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Mandelblättchen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1534 kJ / 367 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 254 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Linzerkipferl
1h 10min
Schokokipferl
1h 30min
Nussberge
2 Std. 40 Min
Nusspotize
2h 20min
Osternest aus Germteig
2h
Kokosbusserl
25 Std.
Nussecken
4 Std.
Lungauer Topfentascherl
2h 30min
Osterbrot
2 Std. 40 Min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2h
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min