Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 290 g Milch, 1-2 EL für das verquirlte Ei
- 40 g frische Germ
- 60 g Zucker
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 500 g Weizenmehl, universal
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 - 2 EL Öl
- 150 g Walnüsse, ohne Schale
- 50 g Marillenmarmelade
- 1 EL Rum (volitelně)
- 1 - 2 Msp. Lebkuchengewürz
- 24 Rosinen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 33 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dotterbusserl
50 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1h 30min
Linzerkipferl
1h 10 min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Schokokipferl
1h 30min
Polo Nero
50 min
Gefüllte Lebkuchen
11h 30min
Bunte Mohnschnecken
2h 30 min
Osternest aus Germteig
2h
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Kokosbusserl
25u.
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2h