Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sarmale
- 200 g orez cu bobul lung
- 1000 g apă
- frunze de varză creață
- 120 g ceapă galbenă, jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 100 g morcovi, bucăți (1-2 cm)
- 6 fire pătrunjel verde, doar frunzele
- 30 g unt
- 250 g piept de pui file, cu sau fără piele, bucăți (3-4 cm)
- 200 g carne tocată de porc
- 2 lingurițe sare de mare
- ½ linguriță piper negru măcinat
Sos de roșii
- 100 g ceapă galbenă, jumătăți
- 2 căței de usturoi
- 30 g unt
- 2 linguri concentrat pastă de legume (vezi recomandare)
- ½ linguriță sare de mare, după gust
- ¼ linguriță piper negru măcinat, după gust
- 2 lingurițe făină de mălai, opțional
- ½ linguriță zahăr
- 800 g roșii, din conservă
- Nutriční hodnoty
- na 1 bucată
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 38.5 g
- Tuk
- 10.4 g
- Nasycený tuk
- 4.9 g
- Vláknina
- 8.8 g
- Sodík
- 712.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cozonac Unguresc cu mac (Baigli cu mac)
3 Std. 15 Min
Sushi cu somon afumat
1 Std. 20 Min
Macarons cu ciocolată
25h 30min
Caserolă cu rață și legume
1 Std.
Mușchi de vită cu legume
1 Std. 30 Min
Somon cu ierburi aromate, gătit la 50°C
Žádné hodnocení
Catifea albă
Žádné hodnocení
Mai Tai
Žádné hodnocení
Iahnie de fasole
30h 45min
Ceai rusesc
Žádné hodnocení
Gogoși cu unt de arahide și gem
2h 40 min
Cozonac
5h