Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Farsz
- 100 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
- 600 g wody
- 500 g kapusty kiszonej, dobrze odsączonej
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
Ciasto
- 550 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- sól, do gotowania pierogów
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2373.9 kJ / 567.4 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Sacharidy
- 90.8 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 1160.4 mg
Alternativní recepty
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi ruskie
1h 30min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Faworki - róże
1h 10min
Oponki serowe
45 min
Pączki
1 godz. 20 min