Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g figo preto seco s/ pé
- 100 g amêndoa c/ pele
- 80 g passas de uva
- 250 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 3 ovos
- 1 pitada de sal
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite
- 30 g aguardente de figo
- 5 g canela em pó
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Mel q.b. p/ regar (opcional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2452.6 kJ / 586.2 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 87.1 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 10.1 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 113.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Copinhos de chocolate e manteiga de amendoim
1 Std. 10 Min
Roscas de azeite (Taralli)
Žádné hodnocení
Farófias de morango com creme de hortelã
25min
Bola doce mirandesa
1 Std. 50 Min
Creme de barrar de café
15 Min
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Petits Fours de amêndoa
30min
Bolo das 7 rosas
1 Std. 45 Min
Creme de limão com morangos
10min
Quadrados de frutos secos
1h 20min
Broas de erva doce
1 godz. 5 min