
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g figo preto seco s/ pé
- 100 g amêndoa c/ pele
- 80 g passas de uva
- 250 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 3 ovos
- 1 pitada de sal
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite
- 30 g aguardente de figo
- 5 g canela em pó
- 250 g farinha mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Mel q.b. p/ regar (opcional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 586.2 kcal / 2452.6 kJ
- Protein
- 11.1 g
- Tuk
- 23 g
- Sacharidy
- 87.1 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Nasycený tuk
- 10.1 g
- Sodík
- 113.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torta de café
2 Std. 30 Min
Coração de figo
40 Min
Bolinhos de canela
25 Min
Bolo de amêndoa e gila
1 Std. 40 Min
Tarte de batata-doce
1 Std. 30 Min
Argolas de limão e canela
2 Std. 15 Min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo inglês sem glúten
1 Std.
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 Min
Queijadas de Sintra
2 Std. 40 Min
Pão-de-ló de Freitas
45 Min
Pão de forma sem glúten
14 Std.