Zařízení & příslušenství
Zelený dort s citrónovou polevou
Příprava 20min.
Celkový 4hod. 30min.
12 porcí
Suroviny
Těsto:
-
80 gramů mandlí, loupaných
-
3 vejce
-
250 gramů cukru krupice
-
1 balíček vanilkového cukru
-
400 gramů hladké mouky
-
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
-
220 gramů rozmraženého špenátu protlaku, neochuceného, vymačkaného
-
125 gramů oleje plus extra na vymazání
Krém:
-
250 gramů smetany, min. 30 % tuku chlazené
-
50 gramů cukru krupice
-
ztužovač šlehačky
-
½ limetky
-
200 gramů polotučného tvarohu200 gramů mascarpone
Citrónová poleva:
-
300 gramů cukru krupice
-
3 polévkové lžíce horké vody
-
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
8.4 g
Kalorie
2612 kJ /
624 kcal
Tuk
30.5 g
Vláknina
2.3 g
Sacharidy
77.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Domácí recepty prověřené časem
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1hod.
Mrkvové muffiny králíčci
2hod. 15min.
Red velvet cake
1hod. 45min.
Pampeliškový med
3hod. 20min.
Moučník "Lesní mech"
2hod. 20min.
Muffiny s lesním ovocem a mascarponovým krémem
1hod. 35min.
Perník s povidly
55min.
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45min.
Hraběnčiny řezy
50min.
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2hod.
Perníčky
1hod. 45min.
Piškotový korpus
1hod. 50min.