Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů třtinového cukru
- 30 gramů lískových ořechů
- 1 citrón, chemicky neošetřený, jen tence oloupaná kůra, bez bílé části
- 150 gramů špaldové mouky, plus navíc na vysypání fromy
- 120 gramů hladké mouky
- 100 gramů másla, změklého, na kousky, plus navíc na vymazání formy
- 1 vejce
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 350 gramů džemu z červeného bobulového ovoce
- 1 polévková lžíce moučkového cukru (volitelně)
- 1 polévková lžíce sušených brusinek (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Sacharidy
- 63.4 g
- Tuk
- 14.9 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1h
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Makovo-jablečný koláč
1h 40 min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Bublanina s třešněmi
1h
Mřížkový koláč s tvarohem
1h 20 min
Třený ovocný koláč
50min
Švestkový koláč
1h 40 min
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h