Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů třtinového cukru
- 30 gramů lískových ořechů
- 1 citrón, chemicky neošetřený, jen tence oloupaná kůra, bez bílé části
- 150 gramů špaldové mouky, plus navíc na vysypání fromy
- 120 gramů hladké mouky
- 100 gramů másla, změklého, na kousky, plus navíc na vymazání formy
- 1 vejce
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 350 gramů džemu z červeného bobulového ovoce
- 1 polévková lžíce moučkového cukru (volitelně)
- 1 polévková lžíce sušených brusinek (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Sacharidy
- 63.4 g
- Tuk
- 14.9 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Tvarohová buchta
12h 45min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 Std.
Drobenkový koláč s čokoládovo-oříškovou pomazánkou
45 Min
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1 Std.
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1 Std.
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Švestkový koláč
1h 40 min
Mřížkový jablečný koláč
1h 25 min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25 min
Prezidentská bábovka
1h 5 min.
Mřížkový koláč s tvarohem
1 Std. 20 Min
Tvarožník
1h 30min