Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 150 - 200 g cukru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżki cukru wanilinowego - 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
- 300 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g orzechów włoskich, łuskanych
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1477.1 kJ / 353 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Sacharidy
- 26.2 g
- Tuk
- 26.2 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 42.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto frangipane
1h 45min
Florentynki
2h
Ciasto herbaciane
1h 15 min
Babka makowa
1h 20 min
Ciasto migdałowe
1h 15 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Szybki piernik
1h 30min
Ciasto pomarańczowe
45min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Kokosanka z owocami
1h 20 min
Babka marmurkowa
2h 10min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min