Ovládněte spiralizér: Tajemství úspěchu

Zapomeňte na zklamání z rozvařených těstovin a ponořte se do světa barevně spirálované zeleniny! S Multifunkčním kráječem Thermomix® a nástavcem Spiralizér je přeměna běžné zeleniny na lahodné nízkosacharidové nudle a řezy hračka. Připravte se na vylepšení svých jídel s těmito kreativními tipy a triky!

Příprava jako profík:

Mytí zeleniny 101: Zeleninu důkladně omyjte, ale pokud je to možné, ponechte slupku. Je to pokladnice živin!
Rovný je nejlepší: Pro hladké a rovnoměrné spirály se ujistěte, že má vaše zelenina rovné konce. Rychlé oříznutí je vše, co potřebujete pro stabilní základ.
Velikost je důležitá: Zaměřte se na zeleninu o průměru mezi 3 a 5 cm. Představte si „zlatovlásku“ – ani moc velká, ani moc malá, ale přesně tak akorát pro perfektní spirály.

Výběr zeleniny:

Čas na texturu: Vybírejte pevnou a hustou zeleninu s minimem semínek nebo jadérek. Přemýšlejte o cuketách, mrkvi nebo dokonce o celeru pro trochu dobrodružství!
Hostina pro oči: Hrajte si s barvami a texturami, abyste vytvořili úchvatné pokrmy. Například zkuste syrový míchaný spirálový salát z žluté cukety, fialové řepy a zelených okurkových spirál – mňam!

Ovládnutí techniky:

Oříznout, zajistit, spiralizovat: Máte příliš velkou zeleninu? Ořízněte ji! Použijte píst Multifunkčního kráječe Thermomix® s nástavcem Spiralizér k zajištění zeleniny a jemně ji provádějte podavačem pro rovnoměrné řezy při stálém tlaku.
Sledujte tvar: Dávejte pozor na výsledky. Nerovnoměrné řezy nebo lámání? Vyčistěte čepel nebo upravte zeleninu přeumístěním nebo oříznutím.
Cvičení dělá mistra: Experimentujte s různou zeleninou (cuketa, mrkev), abyste pochopili, jak textura ovlivňuje spiralizaci.
Žádné mokré spirály: Před vařením spirály osušte, abyste předešli vodnatým omáčkám. Volte ingredience, které vstřebávají tekutinu, jako jsou uvařené fazole, nebo vařte nudle odděleně, aby se nerozmáčely.
Bonusový tip: Zapojte své děti do zábavy! Spiralizovaná zelenina je skvělou a výživnou svačinou!

Uchovávání vašich spiralizovaných zázraků:

Čerstvost na prvním místě: Zbytky spirál uložte do vzduchotěsných nádob vyložených vlhkými papírovými utěrkami. Takto vydrží čerstvé v lednici až 48 hodin.
Zmražené jídlo do budoucna: Plánujete dopředu? Spirály zmrazte pro dlouhodobé skladování. Budoucí vy vám poděkuje za zásobu zeleninových nudlí!
Využijte zbytky: Nevyhazujte konce! Tyto malé kousky zeleniny namočte do hummusu, nebo je zmrazte a přidejte do polévek, případně je propašujte do smoothies pro skrytou dávku zeleniny.

Jak udržovat spiralizér v dobré kondici?

Rychlé oplachování: Po každém použití opláchněte pod tekoucí vodou a vyčistěte kartáčem na mytí nádobí.
Razantnější umývání: Pro hlubší vyčištění používejte jemný saponát a teplou vodu.
Vhodný do myčky nádobí (kromě čepelí): Používejte pro horní stojan, pouze pro díly bez čepelí. Pro zachování ostrosti čepele se doporučuje ruční umývání.
Zabraňte namáčení: Nenamáčejte nože ani kotouč, abyste zabránili korozi.
Řešení skvrn: Odolné skvrny před čištěním otřete rostlinným olejem a vysušte papírovou utěrkou. ● Žádné drsné chemikálie: Vyhněte se bělidlům a agresivním chemikáliím.

Pusťte se do spirálování s těmito chutnými recepty