Thajská tomyum zoodle polévka
TM6

Thajská tomyum zoodle polévka

5.0 (1 hodnocení)

Suroviny

  • 1000 gramů cukety, se seříznutými konci (pokud jsou cukety příliš velké, ořízněte je do takového tvaru, aby se vešly do širokého otvoru kráječe)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ½ polévkové lžíce červené kari pasty
  • 20 gramů neochuceného oleje např. slunečnicového oleje, řepkového oleje
  • 3 stonky čerstvé citrónové trávy
  • 5 gramů galangalu (thajského zázvoru), čerstvého (volitelně)
  • 3 čerstvé lístky limety kaffir (volitelně)
  • 1 čajová lžička cukru (volitelně)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 polévková lžíce dochucovací pasty
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1200 gramů vody
  • 100 gramů sladké baby kukuřice, sterilované
  • 200 gramů středně velkých oloupaných krevet
  • 100 gramů hovězí svíčkové, na tenké proužky (cca 0,5 cm)
    nebo 100 gramů kuřecích prsou, na tenké proužky (cca 0,5 cm)
  • 4 vejce
  • 30 gramů limetkové šťávy
  • 80 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 1 limetka, na tenké plátky
  • 4 polévkové lžíce čerstvého koriandru
  • 2 čerstvé chilli papričky, na tenké plátky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1206.1 kJ / 288.3 kcal
Protein
16.4 g
Sacharidy
19.1 g
Tuk
17.3 g
Nasycený tuk
6.7 g
Vláknina
4.1 g
Sodík
1316.8 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty