ITALSKÁ HVĚZDA KOMUNITY THERMOMIX® – IRENE BASSI

Irene, jaké příchutě a koření se v Itálii nejvíce používají?

V Itálii najdete mnoho druhů koření, z nichž některé se pěstují lokálně a jiné se dovážejí ze zahraničí. Často se také používají aromatické bylinky, které si můžeme sami vypěstovat nebo nasbírat na polích a v horách.

V kuchyni rozhodně nechybí šafrán, pepř, skořice, hřebíček, jalovec, muškátový oříšek, rozmarýn, šalvěj, tymián, bazalka, pažitka a mnoho dalších. V jednotlivých regionech se ovšem velmi liší způsob, jak se koření využívá.

Povězte nám něco o jídle, které stojí za to ve vaší oblasti ochutnat?

Pocházím ze severní Itálie, z oblasti jezera Como, a běžnou součástí naší kuchyně jsou ryby ze zdejšího jezera. V našem jídelníčku najdete například rizoto z okouna, dále placku luganskou, oukleje a některé druhy ryb, které se připravují „in carpione“ (tedy obalené v mouce a osmažené), grilované nebo klasicky smažené na pánvi. Kuchyně našeho regionu je ovlivněna také okolními oblastmi (Bergamo, Brescia, Como, Milán a Valtellina), proto na jídelních lístcích často najdete jídla jako pizzoccheri (viz fotografie níže – speciální těstoviny z pohankové mouky, připravované se sýrem, bramborami a hlávkovou kapustou), polentu taragna, milánské rizoto, ossobuco (morek) a mnoho dalších.

Jaké jsou vaše tři oblíbené italské recepty na Cookidoo®?

Na Cookidoo® miluji milánské rizoto, pizzoccheri a polentu, kterou vždy vaříme v neděli!

Máte nějaké tipy na vaření, o které byste se chtěla podělit s uživateli Cookidoo®?

Zkuste připravit polentu taragna a na závěr ji zalijte rozpuštěným máslem ochuceným šalvějovými listy. To je jednoduše úžasné!

Co se ve vašem životě změnilo od doby, kdy jste začala používat Thermomix®?

Od chvíle, kdy jsem začala používat Thermomix®, moje nadšení v kuchyni každým dnem rostlo (a stále roste).

Potkala jsem také několik hvězd komunity Thermomix® a tito lidé se kromě toho, že máme společné nadšení pro vaření s Thermomixem®, stali mými přáteli a „cestovatelskými“ společníky během tohoto krásného dobrodružství.

Objevte naše rizota